Parkeertarieven luchthaven

Als je jouw auto tijdens je vakantie in Barcelona op het vliegveld wil parkeren, moet je hier uiteraard geld voor betalen. Je betaalt niet alleen geld voor de parkeerplaats die je bezet houdt, maar ook voor de bewaking van de parkeerplaats. Welke parkeertarief je moet betalen voor het veilig parkeren van jouw auto, is afhankelijk van enkele factoren. Zo zijn de kosten van jouw parkeerplaats afhankelijk van het feit of de parkeerplaats overdekt is of niet, hoe ver de parkeerplaats van de vluchthaven verwijderd is en hoe lang je jouw auto parkeert. Kies je voor een overdekte parkeerplaats op 1 minuut afstand van de vluchthaven, dan betaal je bijvoorbeeld meer dan wanneer je jouw auto in de open lucht parkeert op 5 minuten van de vluchthaven. Meer over de parkeertarieven van de verschillende vluchthavens in Nederland, lees je in dit artikel.

 

 

 

De parkeertarieven van Nederlandse vluchthavens

In Nederland zijn verschillende vluchthavens waar je jouw reis naar Barcelona kan starten, namelijk Schiphol, Maastricht, Groningen, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport. Iedere vluchthaven hanteert weer andere parkeertarieven en de parkeertarieven van vluchthavens kunnen per parkeerplaats ook weer verschillen:

1.     Schiphol heeft parkeerplekken die je kunt huren voor 50 euro voor 8 dagen, maar ook parkeerplekken waar je 30 euro per dag voor betaalt.

2.     In de buurt van Maastricht zijn enkele aanbieders te vinden met parkeerplaatsen bij het vliegveld. De prijzen van de parkeerplekken bij Maastricht variëren van 3 dagen voor 35 euro en 3 dagen voor 27,50 euro.

3.     Ook in de buurt van Groningen vind je verschillende parkeerplekken waar je jouw auto tijdens je vakantie kan parkeren. De tarieven variëren van 40 euro voor 3 dagen tot 25 euro voor 3 dagen.

4.     Rotterdam Airport: de parkeertarieven van Rotterdam Airport kunnen erg van elkaar verschillen. Waar de ene service voor 12 dagen bijvoorbeeld 80 euro kost, kost de andere service voor hetzelfde aantal dagen bijvoorbeeld 120 euro.

5.     Eindhoven Airport heeft verschillende parkeerplaatsen in de buurt. De tarieven van deze parkeerplaatsen kunnen enkele tientallen euro’s van elkaar verschillen en zijn afhankelijk van wat voor soort parkeerplaats je boekt.

 

Wil je de goedkoopste parkeerplek, dan is het belangrijk om kritisch te kijken naar de aanbieders van parkeerplaatsen op het vliegveld en de tarieven van deze aanbieders.