Wat te doen in Barcelona: de top 3 bezienswaardigheden

Barcelona is een populaire vakantiebestemming en dit is niet voor niets. Naast een aantrekkelijk klimaat en een gezellige cultuur, heeft de stad namelijk ook veel bezienswaardigheden om te bezoeken. Om je een duidelijk beeld te geven van wat je kunt doen in Barcelona, worden in dit artikel de drie populairste bezienswaardigheden van de stad beschreven.

 

De Sagrada Familia

De Sagrada Familia is een imposante kerk die middenin het centrum van Barcelona staat. Er wordt nog aan de kerk gebouwd en dit zal naar verwachting nog tot 2026 duren, maar dit wil niet zeggen dat je de kerk niet kan bezoeken. Boek een rondleiding in de kerk, loop rond in de imposante gangen van de kerk of beklim de toren voor een unieke ervaring.

 

Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana is een concertgebouw uit het jaar 1908. Het concertgebouw heeft een bijzondere koepel van glas en een grote zaal met wel 2073 zitplaatsen. De binnenkant van het concertgebouw straalt een en al rijkdom uit en is ook zeker de moeite waard.

 

Casa Milà

Casa Milà is een bijzonder stukje architectuur van Gaudí dat bestaat uit verschillende appartementen. Binnenin het gebouw vind je bijzondere fresco’s, reliëfs en golvende bewegingen die het gebouw een unieke uitstraling geven. 

01-10-2015